10.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

CAMPING ENNEPETAL

Tussen Sauerland, Bergisches Land en het zuidelijke Ruhrgebiet

Bild Camp EN 3 Bild Camp EN 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er is een sport- en speelplaats aanwezig met voetbalnetten, basketbalnetten, een 8 meter hoge klimmuur en een schommel. Midden in het bos zijn een beekje, een zandbak en een grote paardenwei. Tafeltennis, dart en tafelvoetbal zorgen ervoor dat de verveling niet snel toeslaat! De moderne receptie met het groen gedekte dak en de nieuwe keuken zijn aangepast voor mindervaliden. De vloerverwarming en de apparatuur werken op zonne-energie

Bild Camp EN 5

Bild Camp EN 6

Het drinkwater (met certificaat!) kunt u uit de kraan genieten Een piepkleine hut... te huur voor één of twee personen

 

Wandelen, fietsen, ontspannen. Alles is hier mogelijk want meteen aan het kampeerterrein beginnen de fiets- en wandelpaden die overal naartoe leiden.Vele velden en grote bossen nodigen uit voor dagtrips waar u 7 meren kunt bezoeken. Eén van deze meren is de “Heilenbecke Talsperre” en dit is maar 500 meter lopen vanaf de camping.

Het kleine idyllische dorpje “Rüggeberg” ligt op een afstand van 5 minuten lopen. Midden in Ennepetal kunt u Duitslands grootste natuurgrot “de Kluterhöhle” bezichtigen. Het bijzondere aan deze grot is het allergievrije en constante klimaat. Ze is daarom erg geschikt voor mensen met astma en allergieën.

Verdere mogelijke activiteiten in de omgeving zijn onder ander minigolf en paardrijden. En er is het zeer geliefde excursiegebied “Hülsenbecker Tal” met een manege, een wildpark, een kleine dierentuin. Bovendien zijn er een vijver, een oude watermolen en een muziekkiosk.

ene drohne foto3

Ook is het mogelijk om een interessante dagtocht te maken naar het “Freilichtmuseum” in Hagen (openluchtmuseum). Talrijke musea en theaters met musicals en  culturele hoogtepunten liggen ook in het dichtbij gelegen  “Ruhrgebiet”, dat is uitgeroepen tot cultureel centrum van Europa in 2010. In de stad Beckerfeld kunnen wintersportfans terecht op een ski- en langlaufpiste. De oude Bockwindmolen met steenbakkerij en het geboortemuseum zijn ook een bezoek waard.

In Wuppertal valt er veel te beleven. Zo zijn daar een Schwebebahn (kabeltrein), dierentuin, opera, musea (ook voor kinderen), tentoonstellingen en diverse speelhallen. Naar Wuppertal is het maar 20 minuten rijden met de auto. In andere nabij gelegen dorpjes kunt u terecht voor activiteiten als karten of golf.

Voor de liefhebbers van de vissport is er binnen 500 meter een grote visvijver. Maar 6 kilometer verderop is er ook een. In het binnen-buiten zwembad “Platsch” kunt je zowel van alles  ondernemen als heerlijk ontspannen in de sauna..

Bild Camp EN 8

Te huur voor het hele gezin (of groepen tot 20 personen): de “Strohboden” boven de pardestal

Beleef een verkwikkende en ontspannende vakantie in het prachtige landschap tussen het Bergischem land en Sauerland in. Camping  “Ennepetal, voor caravans en campers, is er de ideale plek voor, met een prachtige landschap midden in afwisselend natuur- en cultuuraanbieding.

Gratis informatiemateriaal van alle mogelijke activiteiten zijn te allen tijde op de camping verkrijgbaar.

 

 

Contact:

CAMPING ENNEPETAL
Severinghauser Str. 72 A
D-58256 Ennepetal
Tel. 0049.2333-87509
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

www.camp-en.de

Bild Camp EN 9

Uw gastvrouw en gastheer Petra en Uli met Shorty in Norwegen op de “Prejkestolen”

 

 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information