12.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

Emsland - land voor fietsers

De fietsroutes in het Emsland liggen meestal ver van de rijwegen en lopen dus veel door de natuur. Daardoor is het gemakkelijk om ontdekkingen te doen: een imposant hunebed, een idyllische molen, een statige kerk, een gezellig boerderijcafé of een kleurrijke boerderijtuin.

2.200 km bewegwijzerde fietsroutes laten in het Emsland niets te wensen over. Of het nou om een gepassioneerd fietswandelaar, een recreatief fietser of een gezin met kinderen gaat: er zijn zoveel routes dat iedereen zijn weg vindt. Alle fietsroutes zijn van goede kwaliteit, het enige wat u hoeft te doen is hier en daar een kleine heuvel te overwinnen. Daarom zijn vele routes ook geschikt voor handbikers.

Het Emsland is groot – wie het desondanks op zijn gemak op de fiets wil verkennen, kan gebruik maken van het uitgebreide serviceaanbod. Zo kunnen ritten b.v. met bus en trein individueel gepland worden en kan de actieradius zonder problemen worden vergroot.

Emsland-Fietsexpress: Bussen met een aanhangwagen voor fietsen rijden in het weekend iedere twee uur langs populaire routes.
Emsland-Lijn: Tussen Münster en Emden zijn er optimale mogelijkheden om de fiets in de trein mee te nemen.
Fietsverhuur: Bij talrijke stations staan goede tourfietsen klaar.
Bagagetransfer: Met de koffertaxi transporteren wij uw bagage van hotel tot hotel.

 

Fietswandelkaarten en GPS-tracks als download uit het internet maken het servicepakket compleet.

 

emsland_bild_02-scaledemsland_bild_03-scaled


Emsland-Route

Beleef de groene uitgestrektheid!

Haal eens diep adem en laat fietsend het doordeweekse leven achter u. Volg de 300 kilometer lange Emsland-Route door de idylle van rivieroevers en velden.

Met een afwisselend landschap en vol historische juweeltjes presenteert het Emsland zich van zijn beste kant. Wind- en watermolens, kleurrijke kruiden- en boerentuinen, imposante kastelen en herenhuizen, historische schepen en indrukwekkende kerken liggen langs de route. Laat u fascineren door hunebedden uit het stenen tijdperk of door de geheimzinnige venen.

In de vriendelijke plaatsjes gaat het er levendig aan toe. Feesten in de oude stadskernen, muziek in cafés en bloemententoonstellingen zijn in de zomer aan de orde van de dag. Voor allen die in techniek geïnteresseerd zijn: de bekende Meyer-werf, het testgebied voor de Transrapid, het Emsland Veenmuseum en de beleveniswereld Emsflower liggen binnen bereik.

Dicht bij de natuur, zonder grote heuvels en met goede wegen, voorzien van duidelijke borden: de Emsland-Route is ook prima geschikt voor mensen die niet goed getraind zijn, gezinnen met kleine kinderen of handbikers.

 

De klassieke route

Word op vijf etappes tussen 36 en 67 kilometer een liefhebber van het Emsland. Beleef met onze nieuwe variant alle facetten van het Emsland: natuur, cultuur en techniek.

Prijs per persoon in een tweepersoonskamer € 239,--

Meer informatie vindt u op www.emsland.com

De test-route
Heeft u maar een weekend de tijd? Leer dan op drie dagen het Emsland kennen. De etappes passen wij aan uw individuele wensen aan.

Prijs per persoon in een tweepersoonskamer vanaf € 99,--
Meer informatie vindt u op www.emsland.com

 

emsland_bild_04-scaled emsland_bild_05-scaled emsland_bild_06-scaled

United Countries Tour

2 landen – 1 route

Goed dat wij ook in het verenigd Europa de cultuurverschillen hebben behouden. Dat maakt het wel zo spannend.

...de huizen, de tuinen, de winkels, de restaurants – aan deze en aan de andere kant van de grens. Alles is net weer een beetje anders en dat maakt het juist zo interessant. Ontdek alles uiterst intensief op de fiets, op de twee rondroutes van de United Countries Tour.

De noordelijke smokkelroute volgt de oude smokkelpaden, o.a. naar de vesting Bourtange met haar stervormige bouw en de geweldige vestingmuren. Ook het idyllisch gelegen Klooster Ter Apel ligt op de route. Net als het Landwirtschaftsmuseum, het landbouwkundig museum in Rhede. Maar ook het maritieme karakter rondom de Eems, b.v. bij het Schifffahrtsmuseum, het scheepvaartmuseum in Haren of het Marinapark in Dörpen maakt de route zo bijzonder.

De zuidelijke pioniersroute leidt naar het zuiden. Het Emsland Veenmuseum maakt duidelijk hoe hard het werk voor de eerste generatie bewoners was. Een smalspoortrein brengt u door een echt hoogveen naar de grootste stoomploeg ter wereld. Dan verder naar het Grafschaft Bentheim – weer in de voetsporen van de pioniers in het veen. Wie de kanalen volgt tot Nieuw Amsterdam (NL), loopt Vincent van Gogh tegen het lijf. Hij liet zich eveneens betoveren door de sobere schoonheid van de regio.

Korte ritten voor het kleine uitje tussendoor!

 

Smokkelroute

Probeer deze route gewoon eens in drie etappes (2 overnachtingen) en geniet van de vakantiesfeer aan beide kanten van de grens.

Prijs per persoon in een tweepersoonskamer vanaf € 79,--

Meer informatie vindt u op www.emsland.com

 

Pioniersroute
In vier etappes dwars door het land van turfstekers en oliebaronnen.

Prijs per persoon in een tweepersoonskamer vanaf € 169,--

Meer informatie vindt u op www.emsland.com

 

emsland_bild_07-scaled
emsland_bild_08-scaled

De Hunnenweg

Wandelgeluk te voet

U wilt het wandelen voor u ontdekken of bent al een gepassioneerd wandelaar? Dan is onze Hunnenweg wat voor u! De route loopt 208 kilometer van de vredestad Osnabrück naar Papenburg, de stad van de droomschepen.

Ga in Osnabrück van start en maak gebruik van de dag vann aankomst voor een rondgang door de stad. De wandeling loopt vervolgens door het lieflijke Nettedal en het Wiehengebergte, b.v. naar de bekende bedevaartplaats Rulle of naar Bramsche, naar het Tuchmachermuseum, het lakenweversmuseum. Op de Hunnenroute wordt u continu begeleid door de 4000 jaar oude hunebedden uit het Neolithicum. Stil en om respect vragend liggen de reusachtige zwerfstenen aan de bosrand. Direct achter het idyllisch gelegen Stift Börstel bereikt u Herzlake, en daarmee het Emsland. Eerst komt u door het geheimzinnige Hahnenmoor en langs het romantische Hasedal in Haselünne. Van daaruit steekt u de bosrijke Hümmling over. De wind- en watermolen van Huven en het barokke jachtslot Clemenswerth zijn ideale rustplaatsen. Via Surwold met zijn recreatiegebied „Surwolds Wald“ komt u uiteindelijk terecht in de stad Papenburg met haar talrijke kanalen, ophaal- en draaibruggen.

Kommt de route u als professionele wandelaar bekend voor? Dat kan! Want voordat wandelexperts de route bewerkten, om haar nog natuurlijker en aantrekkelijker te maken, heette de wandelroute „Friesenweg“.

Langs het Hasedal loopt overigens een 75 km lange verbindingsweg door het internationale natuurpark Bourtanger Moor - Bargerveen naar het Nederlandse Emmen. In het natuurpark vinden de wandelaars aansluiting op het wegennet in het Nederlandse natuurreservaat Bargerveen. Wat dacht u ervan een dag langer in het veen te blijven?

Meer informatie vindt u op de site www.huenenweg.de. Op de site kunt u ook een GPS-track downloaden.

 

emsland_bild_09-scaledemsland_bild_10-scaled

emsland_bild_11-scaled
 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information