15.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

RADFERNWEG HAMBURG-RÜGEN

 

Op de langeafstandsfietsroute Hamburg - Rügen reizen fietstoeristen van de grootste stad in Noord-Duitsland naar het grootste Duitse eiland. De tocht loopt over een middeleeuwse handelsroute van de Elbe naar de Oostzee.

De levendige Hanzestad Hamburg fascineert haar gasten met cultuur en een maritieme sfeer. In het verdere verloop van de route volgt de ene natuurbelevenis op de andere. Op weg van de eilandstad Ratzeburg naar Mecklenburg-Vorpommern leidt de route naar het biosfeerreservaat Schaalsee met zijn bijzonder rijke dieren- en plantenwereld. IJsvogels scheren over het water en over de koppen van de zeldzame visotters. Een luisterrijke ontvangst bereidt Schwerin met zijn residentieslot aan de oever van de Schweriner See. Ten oosten daarvan strekt zich tot aan Warin het natuurpark Sternberger Seenland uit. Vanaf Bützow fietst u langs het kanaal naar de Barlachstad Güstrow.

Tussen de ‘bergen’ van de Mecklenburgische Schweiz liggen de stadjes Teterow en Malchin, die de fietsers tot een pauze uitnodigen. Vanaf het grootste meer van de regio, de Kummerower See, is Demmin ook via de rivier de Peene bereikbaar. De route voert langs de Trebel richting Stralsund. Vanuit deze oude eerbiedwaardige stad waar de Hanze nog steeds lijkt voort te leven, bereik je al fietsend via de Rügendam het grootste eiland van Duitsland. Vanaf de vaak vrij steile heuvels in het binnenland van het eiland ontvouwen zich prachtige panorama’s. In de haven van Sassnitz eindigt de reis van de ene havenstad naar de andere.

ruegen_1 ruegen_2 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information