12.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

DE DUITSE VEENROUTE

De rondreis met vele gezichten

 

fehn_1-scaled

 

Weids, plat en vlak is het Oost-Friese landschap rondom de „Duitse Veenroute“ – één van de bekendste fietsroutes van Noord-Duitsland. Stap op de fiets en ontdek de pure veencultuur langs de 170 km lange rondrit!


fehn_2-scaled

De eerste sporen van de cultivering van de drassige gronden en de vestiging in de venen gaan terug naar de 17e eeuw. Wie langs de meer dan 200 jaar oude kanalen fietst die met de hand werden gegraven door de veenkonolisten, moet zijn blik links en rechts eens op oude Oost-Friese huizen of de kenmerkende witte klapbruggen richten. Talrijke plaatsnamen met „fehn“ aan het einde zijn historische kenmerken van de oude „veentijden”. Ook nog functionerende sluizen, bakstenen kerken en prachtige windmolens zijn getuigen van het indrukwekkende verleden.

erschillende musea vertellen ook allerlei interessante dingen over de geschiedenis van de veencultuur. Bovendien was en is deze regio ook nog vandaag de dag van groot belang voor de zeevaart. Dit is bijzonder goed voelbaar in de mooie havensteden Leer en Papenburg. Ontdek en beleef hoe uniek de „Duitse Veenroute“ is!

MEER

 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information