10.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

EMS - RADWEG

Een reis naar de zee

Meerdere heerlijke vakantiregio´s worden in de loop van de tocht langs de rivier de Ems doorkruist: Het Teutoburger Woud, het Paderborner en het Gütersloher Land, de Moosheide en het Münsterland - uiteindelijk mondt de Ems in Oost-Friesland uit in de Noordzee.

 

ems_bild_1-scaled ems_bild_2-scaled
Lingen, het Dortmund-Ems-Kanaal Stadhuis te Paderborn

Wonderschone fietsroutes:

Haren (Ems) - iedere keer weer een (fiets)tocht waard!

Fietsvakantiegangers die van afwisselende ritten houden, mogen Haren (Ems) niet missen!
Maar liefst vier lange fietsroutes lopen door het stadgebied van deze schippersstad, die in het heerlijke landschap direct aan de Eems ligt. Het vlakke land en het goed aangelegde fietspadennet maakt het ook voor mensen die maar af en toe fietsen en voor gezinnen met kinderen mogelijk om de stad en de omgeving te verkennen. Ook als kortere rondritten tussen de 35 en 67 km de voorkeur verdienen, vindt men in Haren (Ems) iets naar zijn smaak. Op deze route zijn volop idyllische landschappen en toeristische bezienswaardigheden te zien.

haren_1 haren_2

Haren (Ems)maakt onderdeel uit van de Eems-fietsroute, een ongeveer 375 kilometer lange route die van de bron van de Eems in de Senne-gemeente Hövelhof tot aan haar monding in de buurt van Emden loopt. Dit traject is een 4-sterren-premium-fietspad en voldoet aan de hoogste eisen wat betreft fietscomfort.

Het traject loopt door het afwisselende landschap van Haren. De route voert langs de velden en weilanden aan de Eems, direct door het centrum van de mooie stad. Een korte pauze in Haren (Ems) is de moeite waard. Vanaf de brug over de Eems heeft men een prachtig uitzicht op de St. Martinus-kerk die door zijn imposante afmetingen in de volksmond ook de„domkerk van het Eemsland“ wordt genoemd.

U houdt van water? Volg dan de DEK-route, die eveneens doorHaren (Ems)loopt en de drukke „Ruhrpot“ met de weidse Noordzee verbindt. Ver van verkeer rijdt u op rustige paden langs het in 1899 gebouwdeDortmund-Eems-Kanaal en volgt later de rivierloop van de Eems. U rijdt om de Eurohaven heen en kunt daarbij een blik werpen op het moderne Haren (Ems). De Eurohaven Eemsland is één van de modernste centra voor het goederenverkeer in Nedersaksen en beschikt over directe verbindingen met waterwegen, het spoor en het wegverkeer. Meer dan 600 binnenschepen slaan hier jaarlijks rond 540.000 ton vracht om. LEES MEER


 

 

MÜNSTERLAND

Bild Camp Heidewald transparentCAMPINGPARK HEIDEWALD
Versmolder Str. 44
D-48336 Sassenberg
Tel. 0049 2583 1394
Fax 0049 2583 300979
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.campheidewald.de

 

EMS-RADWEG
victoria_neu_170 transparent HOTEL VICTORIA
Bahnhofstr. 35
D-33161 Hövelhof
Tel. 0049 5257 93770
Fax 0049 5257 9377900
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.hotelvictoria-hoevelhof.de
victoria_map
 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information