12.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

HET WEER IN DUITSLAND: ZIE BENEDEN OP DEZE PAGINA!

HET FIETSPARADIJS!

Een land met duizend mogelijkheden en fascinerende landschappen. De natuur nodigt u met al haar charme uit en verlokt u tot heerlijk fietsen en genieten. Duitsland is bij uitstek het land met de spannendste en avontuurlijkste fietsroutes. Beginners en families kunnen er terecht, maar ook gevorderden vinden er volop uitdagende routes. Ontdek de veelzijdigheid!


„FAHRRADIES” NEUMARKT, PLEZIER IN HET GROEN

Op het kruispunt tussen vele - ook buiten de regio bekende - fietspaden is de fraaie stad Neumarkt tussen Neurenberg en Regensburg een echte aanrader als „FahrRadies“ (fietsparadijs). Het droomlandschap van het Juragebergte in de Opper-Palts biedt het decor voor uitgebreid fietsplezier. De vlakke, soms bijna betoverende routes langs de oevers van het historische Ludwig-Donau-Main-Kanaal zijn echt een aanradertje.

CD 271 106 ThomasLinkel


De fietsroute Quellenreich met een lengte van maar liefst 60 kilometer leert u de natuur- en culturele hoogtepunten kennen zoals bijvoorbeeld de bronnen van de Laber en de Lauterach, het Deusmauerer Moor waarover vele sagen in omloop zijn, het unieke rozenkerkhof Dietkirchen of de barokke bedevaartkerk Maria Hilf. LEES MEER


Bild Rissbach transparentMOSEL CAMPINGPLATZ
RISSBACH

Rissbacher Str. 155
D-56841 Traben-Trarbach
Tel. 0049 6541 3111
Fax 0049 6541 813514

info@moselcampingplatz.de
www.moselcampingplatz.de

bett+bike: Fietsvriendelijke accommodatie in Duitsland

Een fietsvakantie in Duitsland is razend populair. Vakantie is steeds meer beweging, stressvermindering en frisse lucht. En dat kan op de fiets! Om fietstoeristen de mogelijkheid te geven een geschikte accommodatie te vinden, heeft de Algemene Duitse Fietsclub (Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Club) in de jaren 1990 het kwaliteitslabel Bett+Bike in het leven geroepen. Vandaag de dag doen in Duitsland al meer dan 5.000 accommodatie-verhuurders in 3.000 plaatsen mee. ZIE HIER:

bett bike


 

 

hotels champings jugendherbergen
D E   L E U K S T E
H O T E L S
D E   L E U K S T E
C A M P I N G S
D E   L E U K S T E
VAKANTIEHUIZEN
VAKANTIEWONINGEN
Landkreis Günzburg

Grenzeloos fietsplezier tussen idyllische rivieren en Beierse cultuur

 

In het district Günzburg staat u een echt „El Dorado“ voor fietsers te wachten, omgeven door onverstoorde natuur en belangrijke cultuur. De drie rivierdalen langs de Mindel, Kammel en Günz alsmede de Donau-oever zijn bijzonder geschikt voor fietsers van alle leeftijden – weinig heuvels en oorspronkelijke loofbossen in dit waterrijke gebied zorgen ervoor dat men op zijn gemak kan fietsen. Voor de routes met duidelijke bewegwijzering zijn er fietsgidsen en er bestaat een aansluiting op het regionale treinnet. guenzburg_bild_1-scaled
  Het district Günzburg - altijd een fietstocht waard

 

Voor degene die graag sportieve activiteiten aan culinair genot koppelt, is de „Zwabische aardappelroute“ een goede tip. Enkele aardappelrestaurants langs deze fietsroute liggen in het district Günzburg.

En voor degenen die met de fiets de sporen van de oude Romeinen willen volgen, bieden de Via Julia en de Via Danubia aantrekkelijke mogelijkheden. De Via Julia loopt van Salzburg via Rosenheim langs München naar Günzburg. Deze historische route is net als de bewegwijzerde cultuurroute Via Danubia (van Günzburg in richting Donauwörth en verder de Donau afwaarts volgend) geschikt voor fietsers met een interesse voor cultuur en geschiedenis, die in het heden graag een zweem van het verleden willen voelen.

zur_post_190 transparent HOTEL ZUR POST
Bahnhofstr. 6
D-89340 Leipheim
Tel. 0049 8221 2770
Fax 0049 8221 277200
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.hotel-post-leipheim.de
zur_post_map

Of men nu met het gezin op pad is, af en toe zomaar een fietstochtje maakt of een gepassioneerd fietssporter is, de routes in deze regio bieden voor elk wat wils, zonder daarbij hun landelijke charme te verliezen. Beleef de schoonheid van dit Beierse district, tehuis van LEGOLAND ® Duitsland, in zijn grote verscheidenheid.. LEES MEER


 

 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information