10.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

ONTDEKKINGSREIS AAN DE NIEDERRHEIN

Wij nemen u mee op een reis vol belevenissen door het platte land

U volgt het spoor van de Romeinen op de fiets, ontdekt het UNESCO-werelderfgoed „Neder-Germaanse Limes“, neemt Napoleons Noordervaart-route of volgt de loop van de Niers. Voorzien van het predicaat „absoluut zienswaardig“ vindt u hier de indrukwekkende Zwanenburcht, de historische tuinen in Kleve of Slot Moyland met het werk van Joseph Beuys. En met de gemeente Selfkant leert u het westelijkste deel van Duitsland kennen. Wij nemen u mee op een reis vol belevenissen door het platte land – de Niederrhein.

 

Niederrhein Bild 03

Foto: Stiftung Museum Schloss Moyland_Lokomotiv.de

Niederrhein Bild 04

 Foto: Niederrhein Tourismus, Malte Schmitz

 

De NiederRheinroute met een lengte van meer dan 2.000 kilometer brengt u dwars door de hele regio, door het afwisselende landschap. Het traject van de hoofdroute is goed te herkennen aan het blauwe band dat de Rijn symboliseert, en de rode spits. De nevenroutes herkent u aan het blauwe band met de groene spits. Aan de kant van de weg nodigen boerencafés met regionale gerechten, passend bij het seizoen, uit om te verpozen.

Het verleden en heden aan de Niederrhein laten zich prima combineren op de fietsroute Via Romana. De vroegere Romeinse heerbaan is 250 kilometer lang en passeert steden zoals bijvoorbeeld Xanten, Kalkar, Kleve en Kranenburg en loopt door naar Nederland. Historische dorpscentra met prachtige marktplaatsen liggen langs deze weg, verzorgde parken en indrukwekkende kerken, zoals bijvoorbeeld de Domkerk in Xanten. U moet in ieder geval ook het LVR-Archäologisch Park Xanten  gezien hebben, met de oude Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana.

Niederrhein Bild 05

Foto: WFG-Heinsberger Land   

Niederrhein Bild 06

Foto: WFG-Heinsberger Land

 

Met de Tim Berresheim Bilderreise, een reis in beelden, kunt u ook veel cultuur opdoen. Deze fietstocht is ongeveer 90 kilometer lang en toont u 14 locaties met fascinerende digitale kunst in het district Heinsberg. Uiterst moderne technologie en milieu worden gecombineerd tot kunstwerken. „Augmented Reality“ wordt deze visuele vormgeving genoemd. Voor deze computergeanimeerde kunstwerken hebt u een moderne smartphone en de app „TB - Bilderreise AR“ nodig. Begin en einde van de rit is het natuurpark Tor Wassenberg. Daar vindt u een kleine brochure in broekzakformaat die u kosteloos kunt meenemen. Deze geeft ook de weg naar het westelijkste deel van Duitsland aan. 

Niederrhein Bild 07

Foto: Niederrhein Tourismus, Malte Schmitz  

Niederrhein Bild 08

Foto: Niederrhein Tourismus, Malte Schmitz

 

De RheinRadWeg loopt langs de grootste rivier van Duitsland. De etappe van Wesel via Xanten naar Emmerich am Rhein loopt door een bijzonder mooi landschap.  In het natuurgebied Bislicher Insel dat door de Rijn omspoeld wordt, zijn veel zeldzame dier- en plantensoorten te vinden. Even voor de Nederlandse grens hebt u in Emmerich am Rhein een bijzonder mooi uitzicht op de rivier die hier bijzonder breed is, en op een indrukwekkend bouwwerk: de Rijnbrug bij Emmerich is met 803 meter de langste hangbrug in Duitsland.

Dit is een heel bijzondere route voor iedere spoorweg-nostalgicus: de BahnRadweg  loopt met 125 kilometer dwars door het district Viersen. Deze rit met weinig hellingen combineert culturele attracties met afwisselende natuur en landschap. Relicten van het spoorwezen zijn te beleven en de fietsroute is verbonden met een halte van de museumtrein „Schluff“. Voor fans van historische stoomtreinen een heel bijzondere belevenis.

Alle  informatie over routes, tips voor uitjes en overnachtingsmogelijkheden vindt u op www.niederrhein-tourismus.de

 

Contact:

Niederrhein Tourismus GmbH
Willy-Brandt-Ring 13
D-41747 Viersen
Tel: 0049.2162 - 817903

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

www.niederrhein-tourismus.de

 

 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information