15.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

Ontdek het land rond Berlijn op de fiets

Fietstoeristen kunnen hun route gemakkelijk van huis uit plannen. Op internet onder www.radeln-in-brandenburg.de krijgen gasten een overzicht over de loop van de trajecten van de 13 lange fietsroutes alsmede de in totaal 16 regionale fietsroutes. Of men bestelt de brochure „Runterschalten Marke Brandenburg“ (ontspannen à la Brandenburg). Daarin vinden fietsfans tien routevoorstellen die de actieve natuurbelevenis met aantrekkelijke tussenstops combineren. Met routes tussen de 15 en 70 km behelzen de voorstellen tips voor gezinnen en voor ambitieuze fietsers. In Caputh kunnen gasten b.v. het zomerhuis van Einstein bezoeken gedurende de rit rond het Schwielow-meer. Bij de „Tour de sympathie“ kan men in Bredow merriemelk proeven of men fietst door de historische binnensteden van Rheinsberg, Lübbenau of Herzberg. In andere rubrieken wordt gewezen op de toestand van de wegen, de zienswaardigheden, op kaartenmateriaal en op aanlegtips aan de kant van de weg. Wie geen fiets heeft, kan er een lenen. Voor iedere route.


startseite_bburg_bild_2-scaled

Eén van de routes met de meeste facetten van de staat is de „Tour Brandenburg“. Met 1.111 km is dit de langste fietsroute in Duitsland en laat de regio rond Berlijn van zijn mooiste kant zien. Natuurparken, kastelen en herenhuizen, steden met een historische binnenstad, bossen, meren en rivieren zorgen ervoor dat de tour een afwisselende belevenis wordt.

Degene die in het DDR-verleden geïnteresseerd is, dient in ieder geval over de 160 km lange Muurweg te fietsen. Langs de grens rond het vroegere westelijk deel van Berlijn komt men langs uitgediende grenstorens en verboden gebieden. In Potsdam gaat de weg over de Glienicker Brug, waar vroeger agenten uitgewisseld werden.

Het Oder-Neisse-fietspad (drie sterren, 282 km) loopt langs de twee rivieren Oder en Neisse. Met zicht op het buurland Polen lopen de geasfalteerde wegen vaak ook met direct uitzicht op de rivieren. Kleine steden met goed onderhouden baksteengebouwen stralen rust uit. Dorpjes met bloeiende voortuinen grenzen aan de weg. Onderweg zijn steeds weer idyllische weidse landschappen te vinden. 
Wie grote plannen heeft, neemt het lange-afstands-fietspad Berlijn-Kopenhagen (drie sterren) waarvan de eerste 122 km door Brandenburg lopen. Onderweg kunnen fietsers al naar gewenst comfort in hotels of pensionnetjes overnachten. Meer dan 300 accommodaties hebben in Brandenburg het certificaat „Bed&Bike“ verworven en zijn uiterst geschikte verblijven voor fietsers.


startseite_bburg_bild_3-scaled

Meerdaagse uitstapjes kunnen gepland worden met de Informatie- en boekingsservice van de TMB. Niet alleen fietsers waarderen Brandenburg. Ook skaters vinden lange routes om te skaten. Het eerste adres voor inline-skaters is de meer dan tweehonderd kilometer lange Flämingskate. Uitstekend asfalt zorgt ervoor dat skaten hier een pleziertje is waarna geen voetmassage nodig is. Langs het langste routenet van Europa vindt men 42 individueel vormgegeven rustplaatsen. Het traject loopt dwars door het Baruther Urstromtal en de Niederen Fläming. Onderweg zijn talrijke mogelijkheden te vinden voor een actieve vrijetijdsbesteding: in Luckenwalde vindt de sporter het BMX-trail und der Fläming-hoge-koord-tuin. In Jüterbog is een motocross-traject en de Skate-Arena, bovendien is een uitstapje met de draisine Zossen-Jüterbog een mogelijkheid.

Meer informatie:

www.radeln-in-brandenburg.de

www.tour-brandenburg.de

www.reiseland-brandenburg.de

 

Contact voor informatie en boekingen

TMB Tourismus-Marketing Brandenburg GmbH
Am Neuen Markt 1
D-14467 Potsdam
T.: 0049 331 200 47 47
E.: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
W.: www.vakantie-in-brandenburg.nl

 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information