15.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

ERVAAR DE NATUUR - OP DE FIETS
DOOR HET RIVIERENLANDSCHAP!

Het Dal van de Aller en de Leine

Bild_1_Aller_LeineBild_2_Aller_Leine
Aan de zuidelijke rand van de Lüneburger Heide, in het dal van de Aller en de Leine, bent u als fietser heel dicht bij de natuur en de mens: wat schuilt er bijvoorbeeld achter de volgende afslag? Ontdek vakwerkhuizen, historische veerboten en sluizen, oude molens en kerken die de geschiedenis van het rivierenlandschap vertellen. Ook de inwendige mens komt hier niets tekort: De traditionele en uitstekende keuken maakt gebruik van de producten uit deze streek, zoals boekweit, bosbessen, asperges en heideaardappels. Wat dacht u van een uitje naar één van de charmante boerenwinkels? LEES MEER
 ALLER - RADWEG

Van de Weser naar de Elbe

Door weiden, bossen en hooiland - van de monding in de Weser bij de ruiterstad Verden, naar de residentiestad Celle en verder tot aan de bron van de rivier de Aller in Eggenstedt nabij Helmstedt.

 

aller_bild_1-scald aller_bild_2-scaled
Kasteel Celle Veerboot op de Aller


aller-scaled transparent TOURISMUSREGION
ALLER-LEINE-TAL

Am Markt 1
D-29690 Schwarmstedt
Tel. 0049 5071 8688
Fax 0049 5071 912557
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.aller-leine-tal.de
aller-map

DE ALLER-FIETSROUTE


Met een lengte van in totaal 260 km en een stroomgebied van 15.600 km² is de Aller één van de belangrijkste rivieren in Nedersaksen. De bron bevindt zich in de buurt van Seehausen (Magdeburger Börde), in het noorden van Oschersleben (Bode) in Saksen-Anhalt. Bij Verden mondt de Aller uiteindelijk in de Weser uit.

aller_bild_1-scaled

 

De stroomrichting loopt voor het grootste gedeelde door het naar de rivier genoemde Elbe-Aller-Oerstroomdal dat door de hoeveelheid smeltwater gedurende de laatste en de voorlaatste ijstijd is ontstaan. Ook de typische duinvorming van het oerstroomdal is een vormenschat uit de ijstijden. Van de bron bij Seehausen (Börde) stroomt de Aller via Eilsleben, Weferlingen, Oebisfelde in noordwestelijke richting naar de grens van de deelstaten Saksen-Anhalt en Nedersaksen. In het verdere verloop stroomt de rivier door de plaatsen Wolfsburg, Gifhorn, Müden, Celle (vanaf hier is de Aller bevaarbaar), Winsen, Ahlden, Verden en mondt enige kilometers westelijk van Verden in de Weser uit. Omdat ongeveer de helft van de in de Harz voorkomende waterhoeveelheden via de Aller wegvloeien, hebben de zijvieren veelvuldig met hoogwater te kampen.

allerroute_bild_2-scaled aller_bild_3-scaled

 

De mooiste verbinding tussen de Weser en de Elbe

De Aller-fietsroute loopt 285 km lang van de Weser naar de Elbe. Historische steden, zoals Verden, Celle, Gifhorn en Magdeburg met hun historische stadsbeelden en imposante kastelen en domkerken imponeren, net als de musea en de moderne belevenisparken waarvoor de fiets in ieder geval even aan de kant gezet moet worden: Het Duitse Paardenmuseum in Verden, het Residenzmuseum in Celle, het eerste 24-uur Kunstmuseum ter wereld, het Duitse Aardoliemuseum in Wietze, het Klooster Wienhausen, het internationale Wind- en Watermolenmuseum in Gifhorn, het Serengeti-Park in Hodenhagen, die Autostad in Wolfsburg, de grootste waterwegenkruising in Europa en de Domstad Magdeburg aan de Elbe zullen u tijdens de rit imponeren. De Aller-fietsroute biedt u tevens een buitengewoon gevarieerd aanbod uit de natuur, cultuur en techniek. Unieke musea en moderne beleveniswerelden.

Kortom: Een interessante verbinding tussen de Weser- en de Elbe-fietsroute. Laat u leiden! Hoe u ook aankomt, op de fiets, met de auto of met de trein – de vertrekpunten voor een rit over de Aller-fietsroute zijn te allen tijde goed bereikbaar. En als u wenst te overnachten – in een boerderij, in een pension of in een hotel – wij hebben voor elke wens het juiste aanbod. De route is herkenbaar aan het volgende logo:

aller_bild_4-scaled Contact:
Tourismus Region Celle GmbH
Markt 14-16
D-29221 Celle
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.allerradweg.de
 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information