15.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

FULDA - RADWEG

 

Van de bron in de Rhön tot aan de monding in Hannoversch Münden volgt de Fulda-Radweg zijn naampatroon, de rivier Fulda, door de deelstaat Hessen.

Bij de bron van de Fulda op rond 900 meter boven zeeniveau heeft men een prachtig uitzicht over grote delen van het UNESCO-biosfeerreservaat Rhön. Dan gaat het steil bergaf – steeds de rivier achterna. Na het stadje Gersfeld, de heimelijke hoofdstad van de Rhön, voert de route door het dal van de Fulda naar de gelijknamige stad met haar indrukwekkende dom, de romaanse Michaelskirche, het stadskasteel en het prachtige barokke paleis. Via Niederaula en langs het waterkasteel Eichhof bereik je Bad Hersfeld. Hier staat een stadsbezichtiging inclusief de grootste romaanse kerkruïne van Europa op het programma.
De volgende ijkpunten zijn Ludwigsau, Bebra en de middeleeuwse vakwerkstad Rotenburg a.d. Fulda. De route verlaat de regio Waldhessen en bereikt na Morschen het Kurhessische Bergland. Hier voert de Fulda-Radweg direct over de binnenplaats van het klooster Haydau, waar u voor een bezoek een beetje tijd zou moeten inplannen. Een tussenstop in Melsungen en dan is met Kassel al bijna het einde van de reis in zicht. Het Bergpark Wilhelmshöhe, het grootste bergpark van Europa, is voor alle toeristen een must. Het complex met het slot Wilhelmshöhe en de Löwenburg strekt zich kilometers ver uit over bergen en dalen. Op de top troont het monumentale Herculesbeeld, het symbool van Kassel

fulda_1 fulda_2 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information