15.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

„FAHRRADIES” NEUMARKT, PLEZIER IN HET GROEN

CD 271 105 ThomasLinkel

„Mit dem Rad ins Land der Zeugenberge“ (op de fiets het land van de Zeugenbergen -alleenstaande bergen - in) is een fietstocht van 40 kilometer naar de gelijknamige imposante Zeugenbergen, die kenmerkend zijn voor het landschap en in een ring rondom de stad Neumarkt liggen.

 

CD 271 069 ThomasLinkel

Vlak en voor de hele familie geschikt is de populaire en in de verre omgeving bekende „Fünf-Flüsse-Radweg“, de "vijf-rivieren-fietsroute". Eén van de mooiste etappes van de in totaal 300 kilometer lange fietsroute is tussen Burgthann aan het Alte Ludwigskanaal en het mooie Beilngries aan het nieuweMain-Donau-Kanaal te vinden.

 

CD 624 225 HFabian

Niet minder aantrekkelijk is ook de „FränkischeWasserRadweg“, de Frankische WaterFietsroute, waarvan de oostelijke hoekpunten Neumarkt en Beilngries zijn: Van hieruit verkennen de fietsers op de rondrit van 460 kilometer de verschillende vakantieregio's Beiers Juragebergte, Natuurpark Altmühltal, Romantisch Franken en Fränkisches Seenland, het Frankische merenlandschap.

 

CD 610 184 Gehrmann

De heuvellandschappen van het Juragebergte hebben ook veel te bieden voor sportieve fietsers en mountainbikers. Rondom Neumarkt zijn er in totaal negen MTB-trails met verschillende moeilijkheidsgraden.

 

CD 624 226 HFabian

Wie liever wil genieten van de af en toe ook fikse stijgingen naar de hoogten van het Juragebergte zonder bezweet te raken, kan ook graag gebruik maken van een e-bike. Die kunt u direct in Neumarkt huren.

 

Rathaus Gehrmann

Neumarkt is door de aansluiting aan de geïntegreerde verkeerssystemen van Neurenberg en Regensburg als het ware de ideale locatie voor fietsers. Zo is er voldoende tijd over om bijvoorbeeld het stedelijk museum te bezoeken met zijn expositie van historische Express-fietsen of de Express-expositie in het museum voor historische Maybach-voertuigen. In de buitencafés, restaurants, ijssalons en cafés in de oude stadskern kunt u heerlijk bijkomen van de „inspanningen“ van de fietstocht!

 

IMG 0294quer

 

Voor meer informatie zie www.tourismus-neumarkt.de/radfahren


Folders kunt u bestellen of downloaden op www.tourismus-neumarkt.de/prospekte

 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information