12.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

Haren (Ems)

Voor degene die het landschap en de cultuur van het Eemsland wil verkennen, is de ongeveer 300 km lange Eemsland-rondweg de ideale rit. Gedurende een stop in Haren (Ems) heeft u de gelegenheid om bezienswaardigheden in deze schippersstad te bezichtigen. In het openlucht-scheepvaartmuseum kunt u aan boord gaan bij oude Harense schepen en u beleeft het maritieme verleden van de schippersstad, die Haren vandaag de dag nog steeds is, van zeer dichtbij.


Een bezoek aan de domkerk van het Eemsland is ook de moeite waard. Deze werd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door de moedige inzet van een non tegen vernieling beschermd. Twee kilometer van de rondweg af is het recreatieparkSchlossDankern te vinden, een recreatieparadijs voor het hele gezin. Gedurende het seizoen worden iedere dinsdag rondleidingen door de waterburcht aangeboden. Direct aan de route ligt de idyllische Heimathof met de Mersmühle, hierin is het molenmuseum van de stad ondergebracht.


Ook op culinair gebied komt u inHaren (Ems)aan uw trekken. De talrijke restaurants en cafés in de stad bieden Duitse gerechten, maar ook internationale keuken voor iedere portemonnee.


De naam van de United-Countries-tour zegt het al: ontdek het Duits-Nederlandse grensland en beleef de cultuur van het buurland. De reis loopt via de noordelijke „smokkelroute“ of de zuidelijke „pioniersroute“. Beide rondritten kunnen ook samengevoegd worden in één rit. Haren (Ems) is het overlappingspunt van beide rondroutes en zodoende het ideale uitgangspunt om het rond 380 km lange, zeer gevarieerde traject te verkennen.


Voor degene die liever een korte reis naar het buurland maakt, is de Twee-landen-tourtussen Ter Apel (NL) en Haren (Ems) de juiste.


In Ter Apel is de bezichtiging van het klooster de moeite waard. Hier vindt een tentoonstelling van religieuze kunst- en kerkgeschiedenis plaats en het dorp is ook bekend geworden als een tentoonstellingsplaats voor moderne kunst. In de buurt van het plaatsje Rütenbrock passeert u de grens en rijdt dan ongeveer 14 km langs het Haren-Rütenbrock-Kanaal – de enige bevaarbare verbinding tussen Noordwest-Duitsland en Nederland. De route loopt langs het natuurpark Tausendschrittmoor naar de Harense gemeente Dankern. Op de terugweg passeert u – zoals vroeger de Duitse smokkelaars – de groene grens in de richting Emmer-Compascuum. Tegelijkertijd verlaat u het stadgebied van Haren.


Degene die naast fietsen nog andere sportieve activiteiten zoekt, vindt op deze route wat zijn hart begeert. Waterratten kunnen terecht aan hetDankernmeer. Gedurende de zomer is dit zwemmeer bij de inwoners en gasten een populaire ontmoetingsplaats, waar men ook kan waterskiën. De kartbaan van Dankern biedt rijplezier voor iedereen en degene die vanuit de lucht wil zien hoe mooi Haren is, kan bij de luchthaven Dankern instappen voor een rondvlucht over de regio.


In Barger-Compascuum start de zogeheten„Puntentour“, een 67 km lange rondrit door de Duitse gemeenten Haren (Ems), Twist en Meppen.


De route loopt langs het Zuid Noord Kanaal, waar in vroeger tijden turf en veen getransporteerd werd op zogeheten„punten“. U beleeft het landschappelijk schoon van het internationale natuurpark „Bourtanger Moor“ en bereikt na rond de helft van de route Meppen, de hoofdstad van het Eemsland. Op de goed aangelegde fietspaden langs de Eems gaat de rit verder in de richting van Haren. Daarbij rijdt u dezelfde route die de Harense schippers sinds de Middeleeuwen met hun zogeheten Eemspunten aflegden om goederen naar het binnenland te transporteren. Pas in 1958 beëindigde de laatste Harense punt zijn dienst.


Vandaag de dag kunt u vaarten over deEemsen het Dortmund-Eems-Kanaal afleggen met hetpassagierschip Amisia. De aanlegkade voor de schepen bevindt zich bij het signaalstation aan deSchleusenstrasse, direct aan de fietsroute.
Idyllische plaatsen en het oorspronkelijke landschap van de stad Haren (Ems) beleeft u op de Dorpen-tour, die met zijn 41 km uitstekend geschikt is voor een dagtour. Naast de Maritieme Mijl in het centrum vindt u nog andere toeristische hoogtepunten, zoals bv. het vroegere riddergoedLandegge, dat inmiddels als manege en vakantieboerderij dienst doet.


Meer informatie over fietsvakanties in Haren (Ems) is verkrijgbaar bij de toeristeninformatie 0049 5932 71313 of per e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of op de homepage www.touristinfo-haren.de
Wij verheugen ons op uw komst!

 

Fietstochten rond Haren (Ems)

Bild 1 Haren Bild 2 Haren

23 april 2017: Anfietsen in het Eemsland

Fietstour met gids naar Sörgel incl. hapje tussen de middag, koffie & gebak en een leuk klein programma op het Ludmillenhof.

Begin om 10:00 uur vanaf de Alte Markt 5 in Haren (Eems).
Aanmelding vooraf noodzakelijk, tel.: 0049 5932 71313  -   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Bild 3 Haren Bild 4 Haren

12 augustus 2017: 20e Harense fietswandeldag

Fietstocht met gids rondom Haren (Ems), incl. een kleine broodmaaltijd en wijnproeverij.

Begin van de tocht bij de Mersmühle in Haren (Eems).
Aanmelding vooraf noodzakelijk, tel.: 0049 5932 71313  -   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Bild 5 Haren

 

Nadere informatie:

Touristikverein Haren (Ems) e.V.
Neuer Markt 1
D-49733 Haren (Ems)
Tel. 0049 5932 71313
Fax 0049 5932 71315
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.haren.de

 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information