10.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

Fietsen en genieten in de Duitse Wijnstraat

De duidelijk aangegeven fietsroutes zijn uitermate geschikt voor beginners, maar ook voor vakantiegangers die zonder al te veel inspanning van het landschap willen genieten. Uitgebreide vlakke wegen slingeren tussen wijnstokken en bosrand, langs de Wijnstraat en naar vele kleine plaatsjes die het ontdekken waard zijn.

Of u nu korte of lange tochten maakt, het netwerk van fietsroutes biedt vele mogelijkheden; bovendien is het ook mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer en delen van de route met de fiets in de trein afleggen. (Deze mogelijkheid bestaat ook in beperkte omvang bij de Cabriolet-Bus die gedurende het seizoen o.a. door de regio Wachtenheim rijdt). wachenheim_radwandern_bild_2-scaled Smullen in de wijngaard

„Fietsen en genieten“ is hier niet voor niets het devies. De gast kan hier namelijk op zijn gemak via de perfect uitgestippelde routes de regio met zijn historische bezienswaardigheden en het prachtige landschap verkennen en tegelijk genieten van de regionale specialiteiten: op de ongeveer 97 kilometer lange fietsroute Duitse Wijnstraat van Bockenheim tot Schweigen, waar de Elzas begint, of op de „Kruid en bieten-route“, die door de Wachenheimse plaatsjes Friedelsheim, Gönnheim en Ellerstadt loopt. Hier verkopen wijngaarden, gastronomen en boerenwinkels hun producten en kan men naar believen proeven.

wachenheim_radwandern_bild_3-scaled wachenheim_radwandern_bild_4-scaled
Wandelen in Wachenheim Uitgraving van de Romeinse Villa Rustica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Degene die de Kaiser-Konrad-fietsroute – die grenst aan de vakantieregio Wachenheim - naar Speyer neemt maakt een reis door de tijd (en vanzelfsprekend hoeft ook op deze route niemand honger of dorst te lijden).

In Wachenheim en de buurplaatsen kan men fietsen lenen, ook e-bikes, die steeds populairder worden   -   voor langere ritten zelfs gedeeltelijk met bagagetransport. Voor ontdekkingsritten op eigen houtje staan gedetailleerd uitgewerkte kaarten ter beschikking (verkrijgbaar bij de toeristeninformatie en in de boekhandel); groepen kunnen in Wachenheim ook ritten met begeleiding boeken, waarbij ze bijvoorbeeld naast de fietsroutes ook beroemde wijngaarden bezoeken.

Eén van de hoogtepunten van het fietsjaar is ongetwijfeld de belevenisdag “Duitse Wijnstraat” eind augustus, die ook in Wachenheim passend gevierd wordt. Dan zijn de tweewielers, vaak ook in curieuze variaties, onderweg en is de Wijnstraat minstens acht uur compleet auto-vrij!

Informatie over speciale data en aanbiedingen, fietsroutes en andere toeristische data vindt u op www.wachenheim.de.

Meer informatie verstrekt:

Tourist-Information Wachenheim
Weinstraße 15
D-67157 Wachenheim
Tel. 0049 6322 9580801 
Fax 0049 6322 9580899
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.wachenheim.de

 

wachenheim_radwandern_bild_5-scaled

Panorama Wachenheim

 

 

Campingplezier voor jong en oud

camping_wachenheim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aan de rand van het Paltser Woud, in het idyllische Burgtal, ligt camping Wachenheim. Deze beschikt over 40 staplaatsen voor toeristen en 60 permanente staplaatsen. Honden zijn er ook welkom. Er zijn twee verzorgde sanitairhuizen met wasbakken, douches, WC en een invalidendouche en -WC. De campinggasten kunnen bovendien gebruik maken van een wasmachine en een wasdroger alsmede een kleine keuken.

 

Direct ernaast is een kinderspeelplaats en een fietsenverhuurbedrijf, tennisbanen, een jeu de boulebaan en een restaurant met Duitse keuken.

 

De camping is gedurende de maanden december tot en met februari voor toeristen gesloten.

Reservering en meer informatie onder tel. 0049 6322 2689, fax 0049 6322 791710,

e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information