5.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

Grenzeloos fietsen over de

 

INTERNATIONALE DOLLARDROUTE

 

Fietsreisservice

 

Ons informatiebureau biedt fietsreizen met bagagetransfer langs de Internationale Dollard Route aan. U geeft ons uw gewenste data door, de plaatsen waar u overnacht of het aantal kilometers dat u per dag wilt afleggen en wij zorgen voor de accommodatie en de bagagetransfer. Verder behelst het aanbod ook tegoedbonnen, bijvoorbeeld voor een lunch of een diner, museumbezoekjes en vele andere dingen. Bovendien kunt u uw tour langs de Internationale Dollard Route met twee uiterst bijzondere aanbiedingen aanvullen:

dollard_4-scaled

Uitstapje naar het eiland Borkum

Een fietsvakantie langs de Internationale Dollard Route kunt u altijd goed met een bezoekje aan het eiland Borkum verbinden. Met de veerboten van rederij AG Ems kunt u vanuit Emden, Delfzijl of Eemshaven het enige Oost-Friese eiland met een klimaat als op hoge zee bereiken. Zo kunt u bijvoorbeeld in slechts één uur vanuit Emden met de catamaran MS Nordlicht oversteken. Dan heeft u de hele dag de tijd om het eiland te verkennen. Later kunt u met de catamaran naar Emden terugvaren of met een veerboot naar Eemshaven of Delfzijl oversteken en uw tour langs de Internationale Dollard Route weer voortzetten. Natuurlijk kunt ook een echte stop maken op Borkum, met één of twee overnachtingen. Vervolgens kunt u goed uitgerust de volgende dag uw tour weer hervatten.

Met het eiland Borkum gecombineerde aanbiedingen vindt u op onze internetpagina www.dollard-route.de of u kunt telefonisch advies opvragen. De precieze tijden voor de veerboten kunt u bij de Internationale Dollard Route of rederij AG Ems opvragen.

 

 

Welness en fietsen – dubbel gezien een genot

In de vroegere vestingplaats Nieuweschans, direct aan de Duits-Nederlandse grens, vindt u het enige „Bad“ van Nederland. In 1975 is bewezen dat er hier geneeskrachtig water is, hetgeen in 1980 door een proefboring bevestigd werd. Sinds 1989 hoort er ook een hotel bij het kuurcentrum dat zich intussen ontwikkeld heeft. Dit hotel heet nu Fontana Bad Nieuweschans. Hier vindt u alle mogelijke vormen van ontspanning. U kunt er zwemmen in het bad met water uit de warme bron, gebruik maken van het saunalandschap met de meest verschillende soorten sauna’s of zich bijvoorbeeld door een massage laten verwennen.

Ook dit bijzondere huis kunt u met de Internationale Dollard Route verbinden. Verblijf eens een paar dagen in het Hotel Fontana en maak iedere dag verschillende dagtrips met de fiets, b.v. naar Leer, Winschoten of Ditzum. Een aanbieding vindt u onder www.dollard-route.de of u kunt telefonisch advies opvragen.

 

 

Informatie- en kaartmateriaal

Als u liever individueel op pad bent, kunt u kosteloos onze reis- en routegids bestellen. Hierin ervaart u meer over de geschiedenis van de Dollard-regio en de dijkbouw en alle plaatsen langs de route zijn erin beschreven. De brochure bevat ook een accommodatielijst waarmee u uw overnachtingen langs de route kunt plannen.

Gedetailleerd kaartmateriaal kunt u ook bij ons bestellen, telefonisch of in onze shop op pagina www.deutsche-fehnroute.de. Er is een gevouwen kaart van KV (5,- €) en een ringmap merk „bikeline“ (7,50 €), telkens met een schaal 1:50.000.

 

Contact:dollard_5-scaled

 

Internationale Dollardroute e.V.

Ledastr. 10

D-26789 Leer

Tel. 0049 491 91969650

Fax 0049 491 2860

Mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Internet: www.dollardroute.de

 

NetzwerkToekomst

 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information