5.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

ladbergen_03

 

 


 

FIETSEN OP DE VREDE-ROUTE

De route verbindt de historische stadshuizen van de beide vredesteden Münster en Osnabrück – een moderne route, die wat landschap en cultuur betreft afwisselend te noemen is. In 2008 werd de vrederoute in Noord-Rijn Westfalen onderscheiden als fietsroute van het jaar.

 

ladbergen_04 Tegelmann

Vooral het feit dat de route makkelijk te rijden is, overtuigde de commissie. Grote delen leiden over brede en geasfalteerde wegen zodat ook groepen, gezinnen met kinderen of tandems en ligfietsen de route veilig kunnen rijden. De uniforme en goed zichtbare borden langs de route werden ook positief gewaardeerd. Het symbool van de vrederuiter wijst u de weg op de 170 km lange rondroute.

 

Dortmund Ems Kanal Route bei Ladbergen

 

Op de fietsroute Dortmund-Ems-Kanal kunt u eveneens heerlijk fietsen. De Dortmund-Ems-Kanaal-Route loopt van het dichtbevolkte Ruhrgebied door de landelijke regio’s van het Münster- en Emsland tot aan de Noord-Duitse laagvlakte van Oost-Friesland. Ver van de grote wegen, zonder noemenswaardige heuvels, is de route ideaal voor minder geroutineerde fietsers. De fietsroute loopt met name via vroegere jaagpaden langs het kanaal, door een afwisselend natuur- en cultuurlandschap.

Ook het Streekmuseum mag u op uw ontdekkingsrit niet vergeten. U vindt het museum aan de rand van het beschermde natuurgebied Lönsheide. Het museum biedt inzicht in de ontwikkeling van Ladbergen, van de prehistorische tijd tot het heden. Hier wordt ook het geheim verraden, wat Ladbergen verbindt met de eerste man op de maan – de oergrootvader van Neil Armstrong, Friedrich Kötter, kwam uit Ladbergen.

 

ladbergen_08 Alte Wassermuehle Ladbergen gallery

 

Ladbergen heeft bovendien veel sportieve recreatiemogelijkheden te bieden. Naast golf, vissen, paardrijden, ballonvaren, tennis, inline-skaten en zwemmen zijn er drie rondwegen voor Nordic Walkers. Hier kunt u fitness en natuur goed met elkaar combineren. Twee van de routes lopen langs de idyllische molenbeek, door dichte loofwouden, langs grote open plaatsen en weidse koren- en maisvelden, terwijl de derde route langs het Dortmund-Ems-Kanaal loopt.

 

Houdt u van golf, dan biedt Ladbergen u een golfterrein met 9 holes, een verlichte Driving Range en een 3.000 m² grote oefenplaats voor een korte game. Deze golfbaan biedt “Golf voor iedereen” aan. Iedereen – jongeren, studenten, singles, jonge gezinnen en jonge ouderen – kunnen hier voor weinig geld kennismaken met deze fascinerende sport.

 

Golfen Ladbergen Ballonfahrt Ladbergen

 

Voor degenen die in Ladbergen liever een droom willen laten uitkomen, is een fantastische ballonvaart mogelijk – opstijgen, zweven en vanuit de lucht van Ladbergen genieten.

 

Als u na deze sportieve activiteiten hongerig bent, kunt u terecht in de gezellige cafés en restaurants in het door zwart-witte vakwerkhuizen gekenmerkte centrum. De gastronomie van Ladbergen is bekend om haar uitstekende keuken – het aanbod varieert van Westfaalse en Ladberger specialiteiten tot gourmetmaaltijden.

 

Nieuwsgierig geworden? Neem dan de tijd om Ladbergen te ontdekken. Het is de moeite waard! Wij verheugen ons op uw bezoek!

 

 

 

Nadere informatie:

 

Tourist-Information Ladbergen

Bettina Korte

Alte Schulstr. 1

D-49549 Ladbergen

Tel. 0049 5485 3635

Fax 0049 5485 3568

www.ladbergen.de

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information