15.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

KLOOSTER ST. MARIEN ZU HELFTA

Nog bestaande romaanse fragmenten werden aangevuld met postmoderne elementen zodat het kloosterensemble vandaag de dag door een zeer bijzondere architectuur en aura gekenmerkt wordt. Reeds in 1999 kon het gebouw weer zijn oorspronkelijke bestemming krijgen. In luttele jaren ontstond er een geestelijk en cultureel regionaal en religieus centrum – een fascinatie, gekenmerkt door de tijdgeest en de oecumene, de regel van St. Benedict en de spiritualiteit van het hoofd van de Orde van de Cisterciënzers.

kosterpforte_4 kosterpforte_5

Het op het terrein van het klooster gelegen Hotel “An der Klosterpforte” met 44 kamers (drie-sterren-superior) biedt zijn gasten alle comfort voor een ontspannend en interessant verblijf. De kamers zijn voorzien van douche/WC, föhn, telefoon en satelliet TV. Het hotel beschikt over een restaurant (“Benedikt”) met een menu gebaseerd op regionale producten. Afhankelijk van de tijd van het jaar is het uitnodigende buitencafé met een heerlijk uitzicht op de kloosterkerk geopend. Bovendien biedt het Hotel An der Klosterpforte ook accommodatie voor seminars, vergaderingen en feesten, van 25 m² tot 530 m².

kosterpforte_6 kosterpforte_7

Een bijzondere highlight is de buitenvestiging van de Burgerlijke Stand van de Lutherstad Eisleben, die zich in het herenhuis bevindt. Huwelijksceremonie en bruiloft op het prachtige kloosterterrein, een ideale combinatie!

Gemoedelijke wandelingen in de kloostertuin, een ontdekkingsreis naar de sporen van de romaanse kunst, gecombineerd met het comfort van de moderne tijd. Hotel An der Klosterpforte heet u hartelijk welkom.

Ook de omgeving heeft zijn landschappelijke en culturele aantrekkingskracht met de wijnbouwregio in Höhnstedt, de Süße See en de Lutherstad Eisleben die slechts paar kilometers verder ligt. Deze stad is gekenmerkt door het leven en werken van Martin Luther die hier in 1483 geboren werd en in 1546 ook in zijn geboortestad overleed.

Bent u nieuwsgierig geworden?

Kijk eens naar onze actuele aanbiedingen op internet, bijvoorbeeld:

een verblijf met fietstocht -

of onze kloosteraanbieding 4 = 3 en 7 = 5 overnachtingen -

en nog veel meer...


Hotel An der KlosterpforteLogo_Klosterpforte

Lindenstr. 34

D-06295 Lutherstad Eisleben

Tel. 0049 3475 7144 0

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

www.klosterpforte.com

 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information