10.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

Landkreis Günzburg

Heerlijke rivierlandschappen


guenzburg_bild_2-scaled

„Opstappen en gewoon laten meenemen ….“ Zo zou men het gevoel kunnen beschrijven dat fietsers op de routes langs de idyllische rivieren in het Beierse district Günzburg ervaren. De Donau, de op één na langste rivier in Europa, stroomt door de regio, net als de Günz, Kammel en de Mindel. Alle vier de rivieren zijn met elkaar verbonden omdat de kleinere rivierlopen allemaal in de grote Donau uitmonden. Voor fietsers bestaat op sommige plekken zelfs de mogelijkheid om van het ene rivierdal naar het andere te gaan. Wie zin heeft in een afwisselende route, zit dus goed in het district Günzburg. Een doorlopende bewegwijzering en gedetailleerd opgezette fietsgidsen zorgen voor plezier op het stalen ros – ook voor de minder getrainde fietser. De goed uitgebouwde aansluiting op het regionale treinnet maakt de reis er naar toe zonder auto bovendien een stuk makkelijker. Langs en naast de wegen wacht de regionale gastronomie en een rijk cultureel aanbod voor groot en klein.

 

 

U bent met uw gezin op pad? Bezoek dan het Beierse schoolmuseum in Ichenhausen! Bent u helemaal op en doet alles pijn? Dan nodigt het Krumbad, het oudste geneeskrachtige bad in Zwaben, uit om bij te komen! Wie goddelijke bijstand zoekt, kan de beroemde bedevaartskerk Maria Vesperbild bezoeken, waar ook vaak prominenten te vinden zijn.


Oude culturen beleven op de fiets

Via Julia en Via Danubia – Dat klinkt als straten uit een ver verleden. En de Via Juli is inderdaad een vroegere militaire route in het Romeinse Rijk. Tegenwoordig wordt de Via Julia niet meer door zwaar bewapende strijdwagens bereden, maar door vredelievende fietsers met een interesse in cultuur en geschiedenis. De aantrekkelijke route loopt via ca. 280 kilometer van Salzburg via Rosenheim naar Augsburg tot aan de Donau naar Günzburg.


guenzburg_bild_3-scaled

 

Wie heel goed luistert, kan misschien nog de Latijnse gesprekken tussen de Romeinse legioenen horen en een zweem van het oude Romeinse imperium voelen. Van Günzburg in de richting Donauwörth biedt naast de Via Julia ook de bewegwijzerde cultuurroute Via Danubia (langs de zuidelijke oever van het Donaudal) de mogelijkheid om de sporen van de legendarische Romeinen te volgen.

 

Genot, plezier en geschiedenis


guenzburg_bild_legoland-scaled

De „Zwabische aardappelroute“ is een ideale combinatie voor mensen die naast de sportieve activiteit ook van het tafelen willen genieten. 232 „culinaire“ kilometers, verdeeld in 10 afzonderlijke etappes, kunnen op de fiets worden afgelegd. Daarbij verwennen regionale aardappelrestaurants uit vier verschillende districten hun gasten met huisgemaakte Zwabische aardappelspecialiteiten. Een speciale attractie voor „fietsvrije“ dagen is het LEGOLAND® recreatiepark in Günzburg. Fietsattracties, plezier en miljoenen LEGO® steentjes trekken mensen uit de hele wereld aan en beloven ontspannend plezier voor alle leeftijdsgroepen. Liefhebbers van historische gebouwen en plaatsen moeten Günzburg bezoeken, de hoofdstad van het district. Deze stad is ca. 70 na Chr. door de Romeinen als verdedigingsfort „Guntia“ gebouwd. Eeuwen later regeerde hier de decadente Habsburg-dynastie. Altijd een bezoekje waard dus!


guenzburg_bild_5-scaled

 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information