5.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

De rondreis met vele gezichten

 

DE DUITSE VEENROUTE

 

De stad Leer – start en einde van de route

fehn_3-scaled fehn_4-scaled

 

De havenstad Leer vormt een ideaal startpunt voor een tour langs de Duitse Veenroute. Gemakkelijk te bereiken via de A 31 vanuit de richting Dortmund / Essen, via de A 28 vanuit de richting Bremen / Oldenburg of met de trein kunt u hier ontspannen naartoe komen en uw eerste nacht hier verblijven voordat u met de tour begint. Maar ook de stad zelf is een bezoek waard. Het historische centrum met zijn in Nederlandse stijl gebouwde huizen waar talrijke interessante winkels gevestigd zijn, de voetgangerszone en de Museumhaven nodigen uit tot flaneren. Men kan zich ook door een goed opgeleide gids door de stad laten rondleiden. Een andere bijzonderheid van de stad is het gerestaureerde kasteel Evenburg met de kasteeltuin. Iedere zondag worden ook hier rondleidingen aangeboden.

 

Geocaching langs de Duitse Veenroute

 

Een bijzondere manier om de Veenroute te beleven is Geocaching, een moderne manier om naar schatten te zoeken en bij uitstek geschikt voor gezinnen. Met behulp van een GPS gaat men op een spannende zoektocht naar in de natuur verstopte schatten, de zogeheten Caches. Deze Caches zijn op uniek mooie plaatsen langs de Veenroute verborgen. Deze nodigen uit tot verblijven en genieten. Bovendien leert men op deze zoektocht de veencultuur en alles wat ermee verbonden is, kennen. Een GPS met alle daarin opgeslagen Caches langs de Duitse Veenroute kunt u na vooraanmelding lenen in de toeristencentrale te Leer voor 9,90 euro per dag en 25,00 euro borg.

fehn_5-scaled

 

Fietsreisservice

Ons informatiebureau biedt fietsreizen met bagagetransfer langs de Duitse Veenroute aan. U geeft ons uw gewenste data door, de plaatsen waar u overnacht of het aantal kilometers dat u per dag wilt afleggen en wij zorgen voor de accommodatie en de bagagetransfer. Verder behelst het aanbod ook tegoedbonnen, bijvoorbeeld voor een lunch of een diner, museumbezoekjes en vele andere dingen.

 

Informatie- en kaartmateriaal

 

Als u liever individueel op pad bent, kunt u kosteloos onze reis- en routegids bestellen. Hierin ervaart u meer over de veencultuur en alle plaatsen langs de route zijn erin beschreven. De brochure bevat ook een accommodatielijst waarmee u uw overnachtingen langs de route kunt plannen.

Gedetailleerd kaartmateriaal kunt u ook bij ons bestellen, telefonisch of in onze shop op pagina www.deutsche-fehnroute.de. Er is een gevouwen kaart van KV (5,-€) en een ringmap merk „bikeline“ (7,50 €), telkens met een schaal 1:50.000.

 

Contact:

 

Deutsche Fehnroute e.V.

Ledastr. 10

D-26789 Leer

Tel. 0049 491 91969640

Fax 0049 491 2860

Mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Internet: www.deutsche-fehnroute.de

 

 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information