15.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

Het Saar fietsland

Onze tip: De KulturRadtour (Culturele fietsroute) op de Saar-Fietsroute

 

saar_neu_3Wie graag gemoedelijk door het land fietst en af een toe eens de tijd wil nemen voor de bezienswaardigheden aan de kant van de weg, moet de KulturRadtour eens proberen. Langs de oevers van de Moezel en de Saar komt u onder andere bij historische bouwmonumenten en interessante steden. De vlakke route loopt over uitstekend bewegwijzerde fietspaden langs de oevers van de Saar en Moezel van Saarbrücken naar Trier.

 

Geen dagetappe is langer dan 40 kilometer, zodat er nog voldoende tijd voor cultuur overblijft. De enthousiaste fietser staat langs de rivieren een buitengewoon cultureel aanbod te wachten.

De KulturRadtour start daar in Duitsland waar de Franse invloed het grootste is: in Saarbrücken. De hoofdstad van de deelstaat is een van de „kleine“ grote steden. Barokke gebouwen, zoals de Ludwigskerk of het Slot van Saarbrücken kenmerken nog heden het stadsbeeld. In het middelpunt van het bezoekprogramma in Saarbrücken staan de tentoonstellingen van het Saarlandmuseum.

Op de fietsroute langs de Saar ligt voor degenen die in cultuur geïnteresseerd zijn het UNESCO cultureel werelderfgoed Völklinger Hütte met bijzondere tentoonstellingen, de beroemdste rivierbocht in Duitsland, de Saarlus, en de beleveniswereld van het keramisch bedrijf Villeroy & Boch in de oude Benedictijnse Abdij in Mettlach. De nieuwste attractie bij Villeroy & Boch is het Museumcafé in de stijl van de Dresdner Melkwinkel. Via Saarburg, bekend door de middeleeuwse stadskern en de waterval, gaat de route verder naar Konz. Hier mondt de Saar uit in de Moezel en vanaf daar gaat de fietstocht via de Moezelfietsroute verder in de richting van Trier. Trier – de oudste stad van Duitsland – gekenmerkt door Romeinse keizers, bisschoppen, keurvorsten, is centrum van historische bouwmonumenten (cultureel werelderfgoed van de UNESCO).

Meer informatie over de „Culturele Fietstocht langs Saar en Moezel“ kunt u bij de Tourismus Zentrale Saarland telefonisch opvragen onder 0049 681 927200,  per e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of op www.tourismus.saarland.de nakijken.

saar_neu_4 Er lopen zes grote fietswegen door het Saar fietsland met een totale lengte van 690 kilometer, die door knooppunten binnen het tochtennetwerk individueel met elkaar verbonden kunnen worden. Iedere route heeft een eigen logo, dat op de vele borden met plaats- en kilometergegevens gemakkelijk herkenbaar de weg wijst. Grote borden die regelmatig langs de route staan, informeren over bezienswaardigheden in de omgeving en geven met hoogteprofielen aan of de route verder bergop of bergaf loopt.

Volledig zonder hellingen komt u in het Saarland langs de rivieren en meren via gladde asfaltwegen. Wie hogerop wil, kan de beboste heuvels en bergen op stijgende wegen berijden om dan het plezier van de afdalingen te beleven. Fietsers die zin hebben in een sportieve uitdaging, zullen op de hoogten van de flink stijgende bossen in het Zwarte Woud en de mountainbike-trajecten rondom St. Wendel en St. Vingert wat van hun gading vinden.. 

 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information