15.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

Langs de Werra tot aan de Wezer

 

Welke route je ook kiest, vanaf het beginWerra-scaled_2 kun je het rustig aan doen. Langs de rivier leidt de weg naar Hildburghausen – met het zojuist opnieuw geopende en schitterende baroktheater – door het culturele landschapspark van de bovenloop van de Werra naar de voormalige residentiestad Meiningen met haar Engelse tuin en het Zuidthüringer Staatstheater. Deze stad heeft niet alleen een cultureel-, maar ook een culinair verleden. Want hier zou de beroemde Thüringer (aardappel-) deegbal uitgevonden zijn.

 

 

 

 

 

 

In Bad Salzungen kun je genieten van het zouthoudende water in het Keltenbad, voordat de tocht door de regio van de zoutwinning begint. In de interessante Merkers mijn, ruil je de fiets even in voor een tocht door de grotten en spelonken en op een diepte van 650 meter kun je ondermeer een kristalgrot gaan bekijken.

 

Weer terug in het zadel gaat het dan richting Eisenach. Voor de poorten van de stad met de beroemde Wartburg begint de Rennsteig, de oudste hooggelegen wandelroute van Duitsland en de fietsroute Herkules-Wartburg, die komend vanuit het Bergpark Wilhelmshöhe direct naar de met sagen omgeven burcht voert. Overigens staat de Wartburg op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Maar waarom zou je hier niet even de benen strekken? De talrijke verhuurders van kano’s aan de Werra brengen jou en jouw fiets graag naar de gewenste overkant. Bij de zogenaamde Thüringer Pforte, de doorbraak van de Werra in het Thüringer Woud, kom je in een rotsachtig dal, dat als een van de mooiste zijroutes van het traject beschouwd wordt , die bij Treffurt eindigt. Deze stad is voorbode van de Hessische vakwerkpareltjes, die je hier langs de route ziet liggen: Wanfried, Eschwege, Bad Sooden-Allendorf en Witzenhausen. In de 3-rivieren stad Hann. Münden ontmoet de Werra de Fulda en gaat de Werradal fietsroute over in de Wezer fietsroute en zo je wilt kun je hier afstappen of verder fietsen tot aan de kust.

 

De fietsroute, de route via het water, de Burchten route –

heerlijke actieve belevenissen in het dal van de Werra – in het hart van Duitsland!

Werra-scaled_3

 

Wij organiseren uw tochten – helemaal volgens uw individuele wensen: lopend, fietsend of met de boot. Bij ons kunt u alle informaties verkrijgen, wij leveren fiets- en wandelkaarten, camping- en caravan tips, evenementenkalender en nog veel meer!

 

Wij verheugen ons nu al op uw komst en uw vakantie bij ons!

Werra-scaled_4

 

B ezoek ons op internet: www.werratal.de

Mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Bellen kan ook: 0049 3695 861459

of stuur een fax: 0049 3695 8619680

 

U kunt natuurlijk ook zelf langskomen:

 

Werratal Touristik e.V.

Am Flößrasen 1

D-36433 Bad Salzungen

 

 

 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information