10.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

MECKLENBURGER SEEN - RADWEG

 

Water waarheen je ook kijkt: meer dan duizend meren vormen het Mecklenburgs Merenplateau - een regio die in Duitsland ongeëvenaard is. De Mecklenburgische Seen-Radweg loopt midden tussen de meren door tot aan de Oostzee.

Het uitgangspunt van deze merentocht ligt in Nedersaksen. Vanuit Lüneburg gaat het door het natuurpark Elbetal in de richting van de grote stroom. Bij Bleckede is er dan al gelegenheid voor de eerste pauze – met de veerpont steekt u de Elbe over. Op de andere oever voert de weg naar de oude vestingstad Dömitz. Hier verlaat de route de rivier, maar dankzij ruim duizend meren is het water ook op het resterende traject niet ver weg. Achter Neustadt-Glewe fietst u langs weiden en vijvers, door bossen en rivierlandschappen, en na de brouwerijstad Lübz staat u de Plauer See te wachten. Vervolgens bereikt de weg de Müritz, een van de grootste binnenmeren van Duitsland. Van de schoonheid van dit natuurgebied kunt u al fietsend volop genieten, omdat de route bijna de gehele oeverlijn volgt. Nog nader in contact komt u met het waterlandschap alleen bij een boottocht, bijvoorbeeld tussen Röbel en Waren.
Hobbyornithologen houden hun verrekijker tijdens de gehele rit door het merenplateau en het Nationaal Park Müritz het beste steeds binnen handbereik. Waar anders bestaat zo’n goede gelegenheid om kraanvogels, vis- en zeearenden te observeren? Vervolgens staan nog Neustrelitz en Neubrandenburg op de agenda, voordat er een luchtverandering op til is: vanaf het Stettiner Haf waait al een frisse zeebries, en eenmaal op Usedom gearriveerd dwaalt de blik over de Oostzee.
Op de laatste kilometers imponeert de classicistische badplaatsarchitectuur van Ahlbeck, Heringsdorf en Bansin. In Wolgast aan de Peenestroom eindigt de tocht – hoe zou het anders kunnen zijn - aan het water.

meckseen_1 meckseen_2


 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information