15.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

RURUFER - RADWEG

 

Drie landen – één rivier: Van zijn oorsprong in Botrange, het hoogste punt van België, door het Duitse Eifellandschap tot aan de monding in de Nederlandse Maas laat de Rur - in het Nederlands ‘Roer’ genaamd - zich ook per fiets over zijn gehele lengte begeleiden.


Kuddes schapen trekken door de Belgische Hoge Venen. Ook zij zorgen voor het behoud van dit veen- en heidegebied dat grotendeels beschermd natuurgebied is. Wat een contrast met het landschap dat zich al een paar kilometer achter de grens vertoont, met de heuvelruggen van de Eifel, waarin de Rur en zijn zijrivieren in de loop van duizenden jaren diepe dalen hebben gegraven. Het biedt een imposant decor bestaande uit nauwe ravijnen en steile beboste hellingen, de ‘Rureifel’ met het schilderachtige stadje Monschau of het kronkelende stuwmeer, waarop je de – hier vrij sportieve – fietstocht zelfs per boot kunt afkorten.
Daarna verbreedt zich het dal, zonder afbreuk te doen aan de bekoorlijkheid van de route. Bizar gekloofde gesteenteformaties, burchten en steil oprijzende rotstorens bakenen deze etappe af, dan volgt er een zacht glooiende, vruchtbare vlakte die met akkers en kunstmatig aangelegde rivierarmen een van de vruchtbaarste regio’s van Duitsland is.
Düren en Jülich met hun middeleeuwse burchten en gebouwen bent u reeds gepasseerd, nu groeten herenhuizen en historische ophaaltorens langs de kant van de weg, terwijl het laagland langs de Rur uiteindelijk overgaat in de uitgestrekte Maasvlakte.
En helemaal tot slot, voordat de Rur in de Maas uitmondt, toont de Rur nog eens kort zijn grote verscheidenheid: hij splitst zich in twee armen en omstroomt de pittoreske bogenbrug en de bisschoppelijke kathedraal van de Nederlandse stad Roermond.

rurufer_1 rurufer_2


NOORD-EIFEL
posthotel_170 transparent DÜRENS POST HOTEL
Josef-Schregel-Str. 36
D-52349 Düren
Tel. 0049 2421 28960
Fax 0049 2421 10138
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.posthotel-dueren.de
posthotel_map
 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information