15.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

Kom naar buiten, het land op – naar het Oldenburger Münsterland

Eén van de mooiste fietswandelregio’s in het noordwesten van Duitsland ligt niet ver van de Nederlandse grens – het Oldenburger Münsterland. Rondom de districtshoofdsteden Cloppenburg en Vechta loopt een goed uitgebouwd wegennet dat de harten van fietsers sneller laat kloppen. De pitstop-route loopt daarbij door afwisselende landschappen, zoals venen en geestgronden, bos en weiden, langs rustige riviertjes, meren en mooie boerderijen. Pitstops, bijvoorbeeld in gezellige restaurants op het platteland met lekkernijen uit de regionale keuken, zorgen perfect voor de inwendige mens en sterken u voor verdere activiteiten. Lekker winkelen in originele boerenwinkels, kanovaarten, een museumbezoek of het vervolg van de fietstocht tot aan de overnachting in het gezellige hotel.

 

oldmuensterland_bild_2-scaledoldmuensterland_bild_3-scaled

 

 

Leer het Oldenburger Münsterland kennen met onze pitstop-proefrit:

U fietst drie dagen en maakt pitstops in boerderijen, boerencafés, landelijke restaurants en boerenwinkels. U vertrekt in Cloppenburg en rijdt via gemakkelijke dagetappes (53-56 km) langs de Thülsfelder stuwdam naar Barßel, het Venetië van het noorden. Door het Saterland, een oud-Fries taaleiland met tweetalige plaatsnaamborden, rijdt u verder naar Lindern. Via Lastrup en Essen (Oldb.) komt u weer op het vertrekpunt van uw fietstocht, naar Cloppenburg. Met talrijke nieuwe indrukken kunt u weer naar huis reizen of nog een overnachting boeken.

Etappes

 

1e dag: Cloppenburg - Barßel (53 km)

Individuele reis naar Cloppenburg. Naar wens ophalen van de huurfietsen en afgeven van bagage. Begin van uw fietstocht langs de pitstop-route naar de Thülsfelder stuwdam. Van de enige stuwdam in het noordwesten van Duitsland gaat u verder naar de vroegere Hanzestad Friesoythe. Aan het einde van de etappe bereikt u Barßel, het Venetië van het noorden.

2e dag: Barßel - Lindern (56 km)

Van Barßel loopt de rit door Elisabethfehn, waar u direct aan het historische Elisabethfehnkanaal het Veenmuseum vindt. Door het Saterland, een klein oud-Fries taaleiland met tweetalige plaatsnaamborden, gaat de rit verder door het veen- en bosgebied naar Lindern.

3e dag: Lindern - Cloppenburg (53 km)

De volgende fietsetappe brengt u vandaag helemaal zonder hellingen door velden en weiden via Lastrup door het recreatiegebied Hasetal naar Essen / Old. Van daar via Calhorn, Elsten, Sevelten weer terug naar Cloppenburg. Met talrijke nieuwe indrukken kunt u weer naar huis reizen of nog een overnachting boeken.

Inbegrepen:

 

 • 2 overnachtingen/ontbijt in een tweepersoonskamer met douche/WC in hotels

 • 2 avondmaaltijden (driegangenmenu)

 • Informatie- en kaartenmateriaal

 

Slechts 119,- € p.p.

 

Extra’s (met toeslag) per persoon:

 • Toeslag eenpersoonskamer voor 2 overnachtingen: 20,- €

 • Extra overnachting: 45,- €

 • Huurfiets voor 3 dagen: 20,- €

 • Bagagetransfer voor 5 personen en meer: 20,- €

 

Data: dagelijks van april tot en met oktober

In samenwerking met een plaatselijke touroperator.

 

oldmuensterland_bild_4-scaledoldmuensterland_bild_5-scaled

Alle facetten van de regio kunt u op een bijna 300 kilometer lange rit met 6 dagetappes fietsend beleven met onze 7-daagse pitstop-trip:

1e dag:

Individuele reis naar Cloppenburg: station Cloppenburg en snelwegafrit

Cloppenburg op de A1, overnachting met ontbijt.

 

2e dag: Cloppenburg – Barßel (53 km)

Vertrekkend vanuit Cloppenburg, waar het Museumdorp, een openluchtmuseum met meer dan 50 gebouwen, een bezoekje waard is, loopt de route naar de Thülsfelder stuwdam. Van de enige stuwdam in het noordwesten van Duitsland gaat u verder naar de vroegere Hanzestad Friesoythe. Aan het einde van de etappe bereikt u Barßel, het Venetië van het noorden.

3e dag: Barßel – Lindern (56 km)

Van Barßel loopt de rit door Elisabethfehn, waar u direct aan het historische Elisabethfehnkanaal het Veenmuseum vindt. Door het Saterland, een klein oud-Fries taaleiland met tweetalige plaatsnaamborden, gaat de rit verder door het veen- en bosgebied naar Lindern.

 

4e dag: Lindern – Essen/Oldb. (40 km)

De huidige etappe loopt zonder enige hellingen door velden en bossen. Vanaf Löningen volgt u de Hase. Het recreatiegebied Hasetal heeft ook buiten de regio aan bekendheid gewonnen als »fietsparadijs«.

 

5e dag: Essen/Oldb. – Damme (45 km)

Van Essen/Oldb. Rijdt u langs het Artland met meer dan 600 traditionele puntgevelhuizen en door het burchtbos Dinklage met de vroegere Dietrichsburcht. Verder loopt de rit langs mooie vakwerkhuisjes en fruitplantages in het recreatiegebied Dammer Berge.

6e dag: Damme – Vechta (49 km)

Van Damme rijdt u naar Dümmer, het op één na grootste binnenmeer van Nedersaksen. Dan gaat u verder via de oude handelsweg »Pickerweg«, langs het Lohner Moor naar de bekende ruiterstad Vechta.

 

7e dag: Vechta – Cloppenburg (49 km)

Vanaf Vechta loopt de route door het Goldenstedter Moor met de Veentrein en de Veentunnel. Ongelofelijke sporen van het verleden ontdekt u in het geestgebied rond Visbek, voordat u weer in Cloppenburg aankomt. Van hieruit vertrekt ieder voor zich weer naar huis of u blijft nog een nacht in Cloppenburg

 

Prestaties

 

 • 6 overnachtingen/ontbijt in tweepersoonskamer met douche/WC

 • Bagagetransfer

 • Informatie- en

 • kaartenmateriaal

 • gratis parkeerplaats bij de vertrekplaats

 

slechts 295,- € p.p.

 

Extra’ s (met toeslag) per persoon:

 

 • E-bike voor de rit: 105,- €

 • Toeslag eenpersoonskamer voor 6 overnachtingen: 90,- €

 • Extra nacht: 45,- €

 • Halfpension: 90,- €

 • Huurfiets voor 7 dagen: 42,- €

 

In samenwerking met een lokale touroperator.


oldmuensterland_bild_6-scaledoldmuensterland_bild_7-scaled

 

 

U wilt liever minder fietsen? Dan is het mogelijk het gebied met korte ritten en rally’s met één à vijf overnachtingen te leren kennen. 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information