12.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

HET WEER IN DUITSLAND: ZIE BENEDEN OP DEZE PAGINA!

HET FIETSPARADIJS!

Een land met duizend mogelijkheden en fascinerende landschappen. De natuur nodigt u met al haar charme uit en verlokt u tot heerlijk fietsen en genieten. Duitsland is bij uitstek het land met de spannendste en avontuurlijkste fietsroutes. Beginners en families kunnen er terecht, maar ook gevorderden vinden er volop uitdagende routes. Ontdek de veelzijdigheid!


„FAHRRADIES” NEUMARKT, PLEZIER IN HET GROEN

Op het kruispunt tussen vele - ook buiten de regio bekende - fietspaden is de fraaie stad Neumarkt tussen Neurenberg en Regensburg een echte aanrader als „FahrRadies“ (fietsparadijs). Het droomlandschap van het Juragebergte in de Opper-Palts biedt het decor voor uitgebreid fietsplezier. De vlakke, soms bijna betoverende routes langs de oevers van het historische Ludwig-Donau-Main-Kanaal zijn echt een aanradertje.

CD 271 106 ThomasLinkel


De fietsroute Quellenreich met een lengte van maar liefst 60 kilometer leert u de natuur- en culturele hoogtepunten kennen zoals bijvoorbeeld de bronnen van de Laber en de Lauterach, het Deusmauerer Moor waarover vele sagen in omloop zijn, het unieke rozenkerkhof Dietkirchen of de barokke bedevaartkerk Maria Hilf. LEES MEER


Bild Rissbach transparentMOSEL CAMPINGPLATZ
RISSBACH

Rissbacher Str. 155
D-56841 Traben-Trarbach
Tel. 0049 6541 3111
Fax 0049 6541 813514

info@moselcampingplatz.de
www.moselcampingplatz.de

bett+bike: Fietsvriendelijke accommodatie in Duitsland

Een fietsvakantie in Duitsland is razend populair. Vakantie is steeds meer beweging, stressvermindering en frisse lucht. En dat kan op de fiets! Om fietstoeristen de mogelijkheid te geven een geschikte accommodatie te vinden, heeft de Algemene Duitse Fietsclub (Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Club) in de jaren 1990 het kwaliteitslabel Bett+Bike in het leven geroepen. Vandaag de dag doen in Duitsland al meer dan 5.000 accommodatie-verhuurders in 3.000 plaatsen mee. ZIE HIER:

bett bike


 

 

hotels champings jugendherbergen
D E   L E U K S T E
H O T E L S
D E   L E U K S T E
C A M P I N G S
D E   L E U K S T E
VAKANTIEHUIZEN
VAKANTIEWONINGEN
„FAHRRADIES” NEUMARKT, PLEZIER IN HET GROEN

CD 271 105 ThomasLinkel

„Mit dem Rad ins Land der Zeugenberge“ (op de fiets het land van de Zeugenbergen -alleenstaande bergen - in) is een fietstocht van 40 kilometer naar de gelijknamige imposante Zeugenbergen, die kenmerkend zijn voor het landschap en in een ring rondom de stad Neumarkt liggen.

 

CD 271 069 ThomasLinkel

Vlak en voor de hele familie geschikt is de populaire en in de verre omgeving bekende „Fünf-Flüsse-Radweg“, de "vijf-rivieren-fietsroute". Eén van de mooiste etappes van de in totaal 300 kilometer lange fietsroute is tussen Burgthann aan het Alte Ludwigskanaal en het mooie Beilngries aan het nieuweMain-Donau-Kanaal te vinden.

 

CD 624 225 HFabian

Niet minder aantrekkelijk is ook de „FränkischeWasserRadweg“, de Frankische WaterFietsroute, waarvan de oostelijke hoekpunten Neumarkt en Beilngries zijn: Van hieruit verkennen de fietsers op de rondrit van 460 kilometer de verschillende vakantieregio's Beiers Juragebergte, Natuurpark Altmühltal, Romantisch Franken en Fränkisches Seenland, het Frankische merenlandschap.

 

CD 610 184 Gehrmann

De heuvellandschappen van het Juragebergte hebben ook veel te bieden voor sportieve fietsers en mountainbikers. Rondom Neumarkt zijn er in totaal negen MTB-trails met verschillende moeilijkheidsgraden.

 

CD 624 226 HFabian

Wie liever wil genieten van de af en toe ook fikse stijgingen naar de hoogten van het Juragebergte zonder bezweet te raken, kan ook graag gebruik maken van een e-bike. Die kunt u direct in Neumarkt huren.

 

Rathaus Gehrmann

Neumarkt is door de aansluiting aan de geïntegreerde verkeerssystemen van Neurenberg en Regensburg als het ware de ideale locatie voor fietsers. Zo is er voldoende tijd over om bijvoorbeeld het stedelijk museum te bezoeken met zijn expositie van historische Express-fietsen of de Express-expositie in het museum voor historische Maybach-voertuigen. In de buitencafés, restaurants, ijssalons en cafés in de oude stadskern kunt u heerlijk bijkomen van de „inspanningen“ van de fietstocht!

 

IMG 0294quer

 

Voor meer informatie zie www.tourismus-neumarkt.de/radfahren


Folders kunt u bestellen of downloaden op www.tourismus-neumarkt.de/prospekte

 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information