12.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

Vakantieland Niedersachsen

Een land ervaren op twee wielen


niedersachsen_bild_3-scaled niedersachsen_bild_4-scaled

“Een zacht briesje ritselt door de bomen en mengt zich met het vlijtige gezoem van de spaken tot het voor mij typische geluid van een heerlijk ontspannende fietsvakantie. Beweging, het beleven van natuur, rust en vrijheid, de kleine stops op landelijke plekjes of bij bezienswaardigheden langs de weg – dat is precies hoe ik het mij voorstel.“

 

Stap op uw eigen of gehuurde fiets en rijden maar, over de vele uitstekende fietspaden. Fietsen is voor heel veel actieve vakantiegangers een leuke manier, de charme van de regio’s in Niedersachsen te leren kennen. Over berg en dal of door het heerlijke vlakke landschap: in Niedersachsen zijn meer dan 450 fietsroutes.

 

niedersachsen_bild_5-scaled niedersachsen_bild_6-scaled

Gematigde, eerder heuvelachtige landschappen biedt het Weserbergland, de regio ten zuiden en ten zuidwesten van Hannover en het Wiehengebirge evenals het Teutoburgerwoud in het Osnabrücker Land. Familievriendelijk vlak zijn dan weer de routes in Oost-Friesland, in het Eemsland of in het Lüneburger Heide.

 

Tot de meest geliefde fietsroutes van Duitsland behoren de Weserfietsroute en de Elbefietsroute, waarvan het noordelijke traject door Niedersachsen voert. Interessant en populair zijn ook de grensoverschrijdende fietroutes, die van Niedersachsen tot in Nederland lopen.

 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information