15.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

MOSEL - RADWEG

 

De Duitse Moezel-fietsroute is een deel van de internationale langeafstandsfietsroute Velo Tour Moselle en begint in het stadje Perl. Tot Koblenz staat de fietser nu 250 kilometer lang een gevarieerd landschap in overwegend vlak terrein te wachten.

Na Konz loont een omweg naar de Saar-fietsroute de moeite, om het aantrekkelijke Saarburger Land te verkennen. Trier fascineert met oude geschiedenis en bezienswaardige gebouwen uit de Romeinse tijd: Porta Nigra, Constantijnbasiliek, Romeinse thermen en het Amfitheater. Vanaf Schweich baant de Moezel zich een weg door het Rijnlandse Leisteengebergte. De rivier kronkelt zich door het steeds nauwer wordende dal. Hier zijn in de wijndorpen en stadjes kleine en grote culturele schatten verborgen, zoals de Romeinse villa in Longuich, het beroemde Romeinse wijnschip in Neumagen-Dhron of de Romeinse wijnpersen aan de Midden-Moezel. Een bezichtiging waard zijn ook Bernkastel-Kues, de jugendstilstad Traben-Trarbach en het Moezelfrankische vakwerk in Kröv.
Dan begint het land van de Moezelburchten. Vanaf het fietspad zijn slechts enkele van de aantrekkelijke bouwwerken zichtbaar, andere bevinden zich in romantische zijdalen: de Marienburg, Burcht Arras, Burcht Metternich en de Rijksburcht Cochem, Burcht Eltz en Burcht Pyrmont, de Ehrenburg en Burcht Thurant zijn een bezoek waard. Het loont beslist de moeite, de fiets daarvoor even met de wandelschoenen te verwisselen.

mosel_1 mosel_2


 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information