10.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

RADWEG DEUTSCHE WEINSTRASSE

 

Fietsen is goed voor lichaam en geest, net als vers fruit en verse groente. En naar men zegt is ook wijn – natuurlijk met mate gedronken – bevorderlijk voor de gezondheid. Op de Radweg Deutsche Weinstrasse in de door de zon verwende Palts kun je het er goed van nemen.

De Radweg Deutsche Weinstrasse verraadt door zijn naam al het een en ander over hetgeen fietstoeristen hier kunnen verwachten. Precies, de route loopt door een wijnbouwgebied. Niet door een willekeurig wijnbouwgebied – in de Palts bevindt zich een van de grootste van Duitsland. Tussen de heuvelachtige uitlopers van het Pfälzerwald en de Rijnvlakte bepalen de wijnstokken op de hellingen het landschap dat bezaaid is met talrijke burchten en kastelen. Daarmee is ook het tweede trefwoord gevallen: aangezien druiven graag op de helling groeien, staan de fietsers een heuvelachtig terrein en soms ook pittige stijgingen te wachten. In ’t bijzonder als je de varianten via de panoramaroutes kiest. Dan valt er echter ook te genieten van prachtige vergezichten, bovendien vormt een inspannende klim ook altijd een reden voor een rustpauze in een eethuisje of bij de wijnboer. Hier lokt het heerlijke druivennat uit de regio – Riesling, witte Burgunder en Dornfelder. De Palts is ieder jaar gezegend met zo’n 1.800 zonuren.
Wie bij zoveel zon zin heeft in een beetje schaduw, vindt deze in het steeds nabijgelegen natuurpark Pfälzerwald. Als een van de grootste samenhangende bosgebieden van Duitsland biedt het met zijn talrijke uitkijkpunten een goede reden om de fiets een poosje ontrouw te worden.

weinstrasse_1 weinstrasse_2
   

Tussen wijnstokken en Pfälzer Woud:

Wijn- en vakantieregio Wachenheim

wachenheim_radwandern_bild_1-scaled

Fietsen en genieten in de Duitse Wijnstraat

Vlakke wegen en een mild klimaat maken het mogelijk:
de wijn- en vakantieregio Wachenheim biedt van de lente
tot in de herfst een groot aantal goed aangelegde
fietsroutes. LEES MEER

 


 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information