5.png

DUITSE DEELSTATEN

duitsland

Grenzeloos fietsen over de

INTERNATIONALE DOLLARD ROUTE

 

Welkom op de 300 km lange Internationale Dollard Route. Deze route loopt door de provincie Groningen en het aangrenzende Ostfriese Rheiderland in Duitsland. Een bijzonderheid onderweg is de veerverbinding over de Dollard. Laat tijdens de overtocht de frisse wind door uw haren waaien en de indrukken van de dag nog eens de revue passeren. Op de Dollard Route fietst u door het weidse polderlandschap dat in een eeuwenlange strijd tegen het water aan de zee werd onttrokken. U komt door talrijke idyllische dorpjes.

 

DSCN0913

 

Bijvoorbeeld door Slochteren, met zijn middeleeuwse slot de Fraeylemaborg, of het knusse vissersdorp Ditzum aan de Eemsmonding met zijn molen en talrijke kleine visrestaurants. De levendige plaatsen langs de route hebben allemaal iets bijzonders te bieden. In het middeleeuwse stadje Appingedam bijvoorbeeld zijn de 'hangende keukens' een uitzonderlijk fenomeen. Aan de Duitse kant van de grens is Weener aan de Ems zeer uitnodigend met zijn historische centrum en het 'Organeum', een orgelmuseum dat uniek is in de wereld.

 

Karte IDR

dollard_3-scaled

Sinds 2013 maken ook de Nederlandse gemeenten Eemsmond en Loppersum alsmede het Duitse waddeneiland Borkum deel uit van de Dollard Route. Het ca. 65 km lange deel van de route dat de beide Nederlandse gemeenten aandoet, sluit naadloos aan bij het karakteristieke polderlandschap van de Dollardregio. De bezienswaardigheden langs dit deel van de route, zoals het Openluchtmuseum in Warffum, de Menkemaborg in Uithuizen of de Borg Ewsum in Middelstum, zijn een verrijking van het culturele aanbod onderweg. Vanuit de Eemshaven in de gemeente Eemsmond, vanuit Emden en in de zomermaanden ook vanuit Delfzijl, Emden-Knock en Ditzum kunt u naar het waddeneiland Borkum varen. Dankzij de golfstroom heeft dit eiland een klimaat vergelijkbaar met dat van eilanden op open zee. Borkum biedt talrijke kuur- en wellnessmogelijkheden, maar ook sportieve en culturele activiteiten. Op het 24 km lange traject over het eiland krijgt u een goede indruk van zowel het stadsleven als van de mooie natuur. MEER

 

euroreg

 

Datenschutz

This website uses cookies to make your browsing experience more efficient and enjoyable. More information